Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

άποψη

σελ. 28. άποψη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Επιστολές

Κύριε διευθυντά,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας σας, στο φύλλο της 11ης Δεκεμβρίου, ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με επιστολή της συνιστά στο μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, «κατά την έμφρονα κρίση του», να δίδει άδεια στον πρώην μητροπολίτηΑττικής κ. Παντελεήμονα να ιερουργεί στη μητρόπολη από την οποία απομακρύνθηκε λόγω «βαρυτάτου σκανδαλισμού των πιστών».

Προφανώς οι «άγιοι» της ΔΙΣ αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το πόσο εσκανδάλισε το Πανελλήνιο ο κ. Παντελεήμονας τόσο με τα διαχειριστικά και άλλα... σκάνδαλά του, για τα οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση, όσο και με τις προκλητικές τηλεοπτικές δηλώσεις του ότι «του είναι αναγκαίο το ποσό του ενάμισι δισεκατομμυρίου δρχ. για τα γεράματά του».

Με την ενέργειά της αυτή, η ΔΙΣ, προφανώς προετοιμάζουσα την επαναφορά του, δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί ή θέλει η Εκκλησία να κάνει την αυτοκάθαρσή της. Παρήγορο όμως είναι ότι έχουμε και άξιους της αποστολής των ιεράρχες, όπως τον Σεβασμιότατο κ. Νικόλαο, ο οποίος με τη Χρυσοστομική απάντησή του προς τη ΔΙΣ απέκρουσε την προς αυτόν σύστασή της.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ι. Μαντέλλος

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: