Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Παπάς, για ...«αγιασμό»!!!..


Ο άνθρωπος, έκανε για πρώτη φορά διακοπές στο εξοχικό του, και σαν καλός χριστιανός σκέφτηκε να κάνει και έναν αγιασμό. Εκεί κοντά στην εκκλησία, στην ταβέρνα του χωριού βρήκε τον παπά της ενορίας να κάθεται (ο ταβερνιάρης ήταν και ο ψάλτης), και τον κάλεσε να επισκεφτεί το εξοχικό, όποτε μπορεί.

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει σπίτι του, και αμέσως αριβάρισε και ο παπάς με το αυτοκίνητο του. Μπήκε μέσα, προχώρησε στον κήπο, και μόλις έφτασε στα σκαλιά της βεράντας είπε: Ωραία! Δεν βλέπω να σας έχουν κάνει μάγια, διότι αν είχαν τίποτε κρυμμένο, εγώ θα το έβρισκα μια και έχω ασχοληθεί με αυτά!

Η μια έκπληξη διαδεχόταν την άλλη! Στρογγυλοκάθισε σε μια μπαμπού πολυθρόνα στη βεράντα, αφού πρώτα πέταξε το ράσο του (μουντζώνοντας το, και διαολοστέλνοντας το μαζί) στην κουπαστή της ξύλινης πέργκολας, και παρήγγειλε να του προσφέρουνε φρούτα!

Φυσικά, η διάθεση για αγιασμό, με τον συγκεκριμένο παπά (Φίλιππο τον έλεγαν), έκανε φτερά, αλλά εκείνος δεν το ξέχασε και ρώτησε: "Πότε να έρθω για αγιασμό να βγάλω και κανένα μεροκάματο και από εδώ;". Δεν πείρε βέβαια απάντηση..

Στην συνέχεια, φαινόταν ανήσυχος, και τον ρώτησαν αν θέλει κάτι. Ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, και του έδειξαν πού είναι. Πηγαίνοντας προς τα εκεί ο παπάς, πέρασε από την κουζίνα, και άπλωσε το χέρι του να χαϊδέψει («πατρικά») την κοπέλα που εκείνη τη στιγμή έπλενε τα πιάτα, αλλά το χέρι του πήγε μόνο στα οπίσθια της κοπέλας, ..κατευθείαν! Φαίνεται όμως ότι ήθελε και για άλλη ανάγκη (έκτος του κατά μόνας αμαρτήματος;) την τουαλέτα ..αφού την βούλωσε! Ξεβρόμισε όλος ο τόπος, και είδανε και πάθανε οι άνθρωποι για να την ξεβουλώσουν!

Μετά, απευθυνόμενος στον νοικοκύρη του είπε:" Έχουμε παρακλήσεις την περίοδο αυτή και μου λείπει ένας ψάλτης... Δεν έρχεσαι να βοηθήσεις; Θα κάνεις εκεί ένα «νιάου νιάου», δεν χρειάζεται να ξέρεις ψαλτική, ποιος θα καταλάβει τίποτε από τους χωριάτες, και θα περνάμε ωραία. Έρχονται ξέρεις και τις Κυριακές και λέω στα παιδάκια για να τα κοινωνήσω «Έλατε να σας δώσω κερασάκι γλυκό». Αλλά και ας μην είσαι καν και Ορθόδοξος, ας είσαι και προτεστάντης! Εγώ, έχω συγγενείς προτεστάντες, και τους εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους αυτούς."!..

Επιτέλους, ξεκουμπίστηκε κάποια στιγμή ο παπάς (παντρεμένος με κόρες της παντρειάς) από το εξοχικό σπίτι του χριστιανού μετά την αρμενική βίζιτα του που τους έκανε, και που τους έμεινε αξέχαστη, και πήγε στον ναό όπου του είχαν και ένα σπιτάκι για να μένει όταν δεν έφευγε αμέσως μετά τη λειτουργία για το σπίτι του. Εκεί, τον έπιασαν μετά, να βγάζει τα μάτια του με την νιόπαντρη νύφη του ταβερνιάρη και ψάλτη, και τον πήραν στο κυνήγι!..

Για το σκάνδαλο αυτό (την αποκάλυψη του) η μητρόπολη Αττικής (επί Παντελεήμονα Μπεζενίτη) έπνεε μένεα κατά του γερο-ταβερνιάρη!!!

Καταλάβατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: