Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ

Ο πρώην Αττικής, Παντελεήμονας, κ.λπ.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ:
«Μην ξεχνάμε ακόμα και τα «άντε από εδώ μωρή», του μητροπολίτη Ζακύνθου προς συνάδελφο του, στην κηδεία του πατριάρχη Αλεξάνδρειας, σε επεισόδιο που έγινε μπροστά στα μάτια του Στεφανόπουλου (προέδρου της δημοκρατίας, τότε) που παραλίγο να φάει ένα δίσκο με ποτήρια στο κεφάλι όταν αυτός (ο δίσκος) εκτοξεύθηκε από τα χέρια ενός σερβιτόρου στον αέρα μετά από μια οργισμένη κίνηση του Χρυσόστομου κατά τον διαπληκτισμό του αυτόν.
Ο ίδιος μάλιστα ο μητροπολίτης, είχε απευθύνει μέσα στην ιερά Σύνοδο έναν λόγο με σεξουαλικό υπονοούμενο, προς τον μητροπολίτη Γλυφάδας, λέγοντας του «να πάει να παίξει με τις
κούκλες του»! Στο ίδιο δε πνεύμα (των σεξουαλικών υπονοούμενων) απάντησε αμέσως στον Ζακύνθου (μέμφοντας τον, και στιγματίζοντας τον προφανώς για «σεξουαλική ιδιαιτερότητα» και εκείνον), εκεί στη Σύνοδο, ο μητροπολίτης Αιγίου Αμβρόσιος λέγοντας του ότι «καλυτέρα να παίζει με τις κούκλες κανείς, παρά με τα στρατιωτάκιατου»!!!..»

Γράφει ο Φιλίστωρ (για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας):
«Αυτόν στηρίζει ο Αθηνών που με τον φίλο του Σύρου και την γνωστή ομάδα των «κουσουράτων» εκ Περιστερίου...»
http://ecclesianet.blogspot.com/

Με βάση τα ανωτέρω, έχω μιαν απορία:
Ποιοι είναι αυτοί οι «κουσουράτοι» εκ Περιστερίου; Τον μητροπολίτη, εννοεί;
Κάνω τον συνειρμό αυτό, διότι έχω ακούσει τον πρώην Αττικής τον (διαβόητο) Παντελεήμονα Μπεζενίτη, να συζητάει με άλλους δύο μητροπολίτες μέσα στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και να αποκαλεί.. «
π..στη» τον μητροπολίτη Περιστερίου!
Τι γίνεται ρε παιδιά, ε;

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
«H Σύνοδος όφειλε να τον έχει καθαιρέσει τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη με βάσει τις ομοφυλοφιλικές του δραστηριότητες που πιστοποιήθηκαν ατράνταχτα με κασέτες. Με τον ίδιο τρόπο και με λιγότερες αποδείξεις με απλές φωτογραφίες έχουν καθαιρεθεί δεκάδες απλοί κληρικοί. Εκεί δεν υπήρχαν ευαίσθητα δεδομένα;
Η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων εξ άλλου, έχει γνωματεύσει πως ειδικά για μητροπολίτες που κηρύσσουν την αγνότητα, η ιδιωτική τους ζωή ως δημοσίων ανδρών και δη ιερέων ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Υπάρχουν μάλιστα και οι Κανόνες της Εκκλησίας. Αυτοί δεν λένε τίποτα για ευαίσθητα δεδομένα. Απαιτούν από την γυναίκα του Καίσαρα και να είναι και να φαίνεται τίμια. Ο Παντελεήμων ούτε ήταν ούτε φαινόταν. Μπαμ έκανε ο ίδιος και τα δισεκατομμύριά του και η παράνομη βίλα του με την πισίνα. Εδώ η Σύνοδος αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποσπάσει γνωμάτευση πως δήθεν η ιδιωτική ζωή των αρχιερέων είναι απόρρητη, και η Αρχή Προστασίας την ξεμπρόστιασε.
Για τη Σύνοδο και τον μακαριστό Χριστόδουλο που συγκαλύπτουν και συγκάλυπταν, ισχύει, φαίνεται πως ισχύει το «όμοιος τον όμοιο».
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (του μπλογκ) σωστά εξανίσταται και διαμαρτύρεται.
Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί η πραγματικότητα βοά και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πατριάρχη και τη Σύνοδο.
Εκείνος ο Άνθιμος και ο άλλος ο Αμβρόσιος που εμφανίζονται ως ηθικοί, γιατί σωπαίνουν;
Τώρα που καταδικάστηκε δυο φορές, είμαι σίγουρος πως αντί να τον καθαιρέσουν θα βρουν δικαστές, θα βάλουν λυτούς και δεμένους, να τον ελευθερώσουν ως γέροντα ή ασθενή. Παλιές αμαρτίες αυτές.»
(22 Ιούνιος 2008 5:28 μμ)

Ποιοι μητροπολίτες της «Ιεράς» Συνόδου, προωθούν την επιστροφή του Παντελεήμονα;
Σύμφωνα με το πρακτορείο RNN:
«Από τους 12 Μητροπολίτες οι πέντε στήριξαν τον κ. Παντελεήμονα. Ο Τρίκης κ. Αλέξιος ήταν ο θερμότερος υποστηρικτής του, και ακολούθησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ο προεδρεύων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος.».
ΑΝΑΞΙΟΙ !..

Κάτι δε, με μοναστήρι και τάχα έκτιση ποινής σε αυτό, είχε επιβάλει πριν από λίγα χρόνια η φιλο-ομοφυλοφιλική εκκλησιαστική κατάσταση Χριστόδουλου σε έναν αρχιμανδρίτη που η κάμερες της τηλεόρασης τον συνέλαβαν να κάνει πιάτσα στη Συγγρού (το δήλωσε ο ίδιος με καμάρι στο γυαλί), και αντί να τον αποσχηματίσουν τον έστειλαν σε ένα μοναστήρι στη γειτονιά του εκεί που έμενε (στη Σαλαμίνα νομίζω) για να παραθερίσει για λίγους μήνες, και να διαφθείρει βέβαια και τους μοναχούς εκεί, αλλά και για να συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει «πιάτσα» αφού ο εγκλεισμός του (τάχα) δεν απέκλειε καθόλου όχι μόνο τις ημερήσιες αλλά ούτε και νυχτερινές εξόδους του!

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: