Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Έγραφα: Η «Εκκλησία του κώλου» ζωντανεύει??

Ο Χριστόδουλος πεθαίνει. Η «Εκκλησία του κώλου» ζωντανεύει??

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Νίκος Παπαχρήστος:

«...Στο μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκεια πολλών μητροπολιτών προκαλεί η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να επιτρέψει ξανά στον σχολάζοντα μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα να ιερουργεί στην πρώην επαρχία του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005 η ΔΙΣ τον είχε παύσει μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα.

«Εάν αληθεύει η πληροφορία θα αναβιώσετε εις ημέρας κρίσιμους για την Εκκλησίαν μας την ατμόσφαιρα των οικονομικών και σεξουαλικών σκανδάλων και θα πνιγεί η κοινωνία της ως άνω Μητροπόλεως και όλης της Ελλάδος από τις αναθυμιάσεις και τη δυσοσμίαν που αναδίδουν οι περιέχουσες τα ερωτικά ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα μητροπολίτου κασέτες» τονίζει σε επιστολή του προς τη ΔΙΣ ο δικηγόρος κ. Διον. Πελέκης, συνήγορος της Μονής Οσίου Εφραίμ σε υπόθεση κατά του κ. Παντελεήμονα, όπου ο τελευταίος καταδικάσθηκε πρωτοδίκως σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Η Συνοδική απόφαση προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αντίδραση του Μεσογαίας κ. Νικόλαου, τοποτηρητή της μητροπόλεως Αττικής, αφού προβλέπει πως δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον κ. Παντελεήμονα απλώς να τον ενημερώνει όταν επιθυμεί να τελέσει ιεροπραξία στην πρώην επαρχία του.

Ο κ. Νικόλαος διαμήνυσε στην Σύνοδο πως εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και παραίτησής του από την θέση του τοποτηρητή.»

(H KAΘHMEPINH. Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007)


Τι καπνό φουμάρει η «ιερά» Σύνοδος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: