Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑ;

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑ;

«Το περιεχόμενο κασετών με αισχρές συνδιαλέξεις Μητροπολίτου επιβεβαιώθηκε. Ο Μητροπολίτης αποδείχθηκε όντως ένοχος ροζ σκανδάλων. Και η Ιερά Σύνοδος όφειλε να καθαιρέσει τον σκανδαλοποιό. Αλλά δεν τον τιμώρησε με την πρόφαση, πρόφαση εν αμαρτίαις, ότι οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπών! Η Ιερά Σύνοδος δηλαδή καταδικάζει τις υποκλοπές συνομιλιών, όχι και τα ροζ σκάνδαλα!

Η αμνήστευση από την Ιερά Σύνοδο των σεξουαλικών σκανδάλων κληρικών, και μάλιστα υψηλόβαθμων, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο, είναι σκάνδαλο σκανδάλων. Και δημιουργεί ευκόλως φρικτές υποψίες για την πλειονοψηφία των Συνοδικών αρχιερέων, καθώς και αγανάκτηση και αηδία απέναντι τους. Διερωτώνται οι πιστοί: Έπαυσαν τα σεξουαλικά αμαρτήματα, ακόμη και τα παρά φύση, να θεωρούνται αμαρτήματα; Έπαυσε να ισχύει ο αποστολικός λόγος, «Δει τον επίσκοπον ανεπίληπτον είναι»; (Α΄ Τιμ. 3: 12). Έπαυσαν να ισχύουν οι Ι. Κανόνες; Και αφού στις μέρες μας ούτε τα δόγματα λαμβάνονται σοβαρά υπ΄ όψιν ούτε οι ηθικές εντολές, προς τι υπάρχει η Εκκλησία; Για να λύνουν ορισμένοι το επαγγελματικό τους πρόβλημα; Για να γίνονται ορισμένοι δεσποτάδες και να χοροστατούν και να λειτουργούν και να επιδεικνύουν τις χρυσοστόλιστες στολές τους και να προσκυνούν με εδαφιαίες μετάνοιες και να διασυνδέονται με τους μεγάλους και τους τρανούς του κόσμου και να ικανοποιούν τη μεγαλομανία τους; Γι΄ αυτό ήλθε στον κόσμο και σταυρώθηκε ο Θεός;

Κατάπτυστες οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου να τίθενται στο αρχείο υποθέσεις αποδειγμένων βοώντων σεξουαλικών σκανδάλων κληρικών, και μάλιστα επισκόπων. Τέτοια Σύνοδος πρέπει να πάψει να λέγεται Ιερά. Τέτοια Σύνοδος πρέπει να μετονομασθεί «Ανιαρά Σύνοδος», ή μάλλον «Σύνοδος αθετούντων» (Ιερ. 9;12) ή «Συναγωγή πονηρευομένων» (Ψαλμ. 21:17).

Οι καλοί επίσκοποι τι κάνουν; Πώς ανέχονται τόσο μεγάλα σκάνδαλα; Πώς δεν διαμαρτύρονται με όλη τη δύναμη της ψυχής τους; Πώς δεν διακινδυνεύει κανείς τον θρόνο του για την ευπρέπεια του οίκου του Θεού; Εξέλιπαν γενναίοι άνδρες από την τάξη των ανώτερων αξιωματικών της στρατευομένης Εκκλησίας; Όλοι οι στρατηγοί της Εκκλησίας είναι άτολμοι και δειλοί; Φοβούνται μη χάσουν τη θέση τους στην εκκλησιαστική εξουσία; Δεν φοβούνται μήπως καταλάβουν θέση στην καιομένη λίμνη της Αποκαλύψεως; (21:8).»

Δεν υπάρχουν σχόλια: